Crypto-kriminalitet falder, men Bitcoin-ransomware steg i 2020!

Blockchain-analysefirma Chainalysis fandt ud af, at kryptovalutarelaterede forbrydelser faldt med mere end 53% sidste år, og at kryptoaktivitet, der var forbundet med forbrydelser, kun var 0,34% af transaktionsvolumen eller 10 milliarder dollars i overførsler.

Chainlaysis-teamet forventer dog

Dette er stadig meget lavere end antallet af kriminelle aktiviteter rapporteret i 2019, hvilket repræsenterede 2,1% (21,4 mia. $) Af al kryptovalutatransaktionsvolumen.

Chainlaysis-teamet forventer dog, at sidste års procentdel af kriminel aktivitet vil stige, fordi nogle adresser forbliver uidentificerede. Især dem i forbindelse med PlusToken-fidus, der svindlede 6 milliarder dollars fra 715.000 ofre.

Derudover var forskere i stand til at spore de former for kriminalitet, der var forbundet med sidste års kryptotransaktioner forbundet med ulovlig aktivitet. I modsætning til 2019, hvor svindel dominerede kriminel aktivitet, tegnede ransomware sig for 7,1% af alle midler modtaget af kriminelle adresser i 2020. Dette blev anslået til at være under $ 350 millioner i kryptokurrency. Chainalysis-team fandt tallet alarmerende, fordi det repræsenterer en stigning på 311% i forhold til 2019.

Holdet forklarede yderligere:

Ingen anden kategori af kryptokurrencybaseret kriminalitet steg så dramatisk i 2020, da Covid-tilskyndte arbejde hjemmefra tiltag åbnede nye sårbarheder for mange organisationer.

„Flere adresser forbundet med forskellige stammer“

Desuden sagde Chainalysis yderligere, at ransomware-estimater kunne være højere på grund af underrapportering. De mente, at de samlede tal for ransomware-betalinger i 2020 vil stige efter identifikationen af ​​“flere adresser forbundet med forskellige stammer“ især i de sidste par måneder af 2020.

I 4. kvartal sidste år fandt cybersikkerhedsfirmaet Check Point, at „et usædvanligt antal israelske virksomheder“ rapporterede Bitcoin-ransomware-angreb, og at „flere store virksomheder“ oplevede et fuldt angreb med ransomware ved navn Pay2Key.

Mens de var i USA, blev flere private og offentlige virksomheder, universiteter og hospitaler ofre for Bitcoin-ransomware-angreb i 2020.